הורים לילדים עם לקויות למידה
הידעתם? רבים מתושבי ישראל החיים כיום בינינו, זכאים לפריווילגיות שונות בתחום המיסוי. קיימת סבירות גבוהה שגם אתם, כהורים, נמנים על אותה אוכלוסייה מוטבת, אך אינכם יודעים זאת. קראו את השורות הבאות, ואולי תגלו שביכולתכם לחסוך לא מעט כסף בכל שנה, אך על ידי ידיעת זכויותיכם החוקיות.
הורים לילדים עם לקויות למידה זכאים להחזרי מס
אין דרך פשוטה וברורה יותר לומר זאת, מאשר הדרך בה נאמר הדבר בתת הכותרת דלעיל. הורים לילדים אלו, אכן יכולים לזכות בהחזרי מס והטבות שונות. יחד עם זאת, מובן שאין מדובר בהחזר אוטומטי, ועליהם לעמוד בתנאים שונים הקבועים בחוק ובתקנות. הראשון שבהם הוא כמובן היותו של הילד מאובחן, מבחינה רפואית, כסובל מלקות למידה בגין הפרעות קשב וריכוז ו/או היפראקטיביות. בשפה מקצועית, נקראים אלו ADHA. הורים לילדים עם לקויות למידה, יכולים לגלות הפרעות אלו בקרב ילדיהם עוד בהיות האחרונים בשנות חייהם הראשונות. בדרך כלל, לאחר חשיפת לקות כזו או אחרת, מגיע הילד לועדת השמה, אשר תפקידה לבחון את מצבו ואת חומרת הפרעתו ולהמליץ על המוסד הלימודי (גן ובית ספר) בו ראוי שילמד – רגיל, או כזה המתמחה בחינוך מיוחד. באם גם אתם הורים לילדים עם לקויות למידה, אשר ועדת ההשמה המליצה כי על ילדכם לרכוש השכלתו במוסד לחינוך מיוחד, מילאתם שניים מהתנאים ההכרחיים לקבלת החזר המס.
אז אתם חושבים שאתם זכאים – מה הלאה?
ובכן ראוי ראשית לברר, האם אתם אכן ממלאים את כל התנאים הנדרשים לשם קבלת החזרי מס לאור מצבו של ילדכם. מומלץ לעשות זאת באמצעות חברה המתמחה בתחום, דוגמת 'פרלמוטר טמיר ייזום'. זו האחרונה הוקמה ומנוהלת על ידי רואי חשבון המומחים בתחום המיסוי, אשר יוכלו לספק לכם את מלוא המידע הרלוונטי למצבכם. לאחר מכן, יהיה עליכם, בתור הורים לילדים עם לקויות למידה, להגיש את הטפסים הרלוונטיים (טפסי 106) לפקיד השומה, בצירוף האישורים הנדרשים. הפקיד יבחן את בקשתכם, ובאם תתקבל, תוכל ליהנות משתי נקודות זיכוי שנתיות, אשר משמעותן חיסכון של מעל 5000 ₪ בכל שנת מס.