ריטלין
השימוש בריטלין מתקשר באופן ישיר לבעיות קשב וריכוז, הריטלין נמצא מזה מספר שנים במרכז השיח המקצועי בתחום כאשר ישנן דעות חיוביות ודעות שליליות. בין אנשי המקצוע ישנם כאלו הממליצים בחום על שימוש בריטלין מול אחרים אשר מתנגדים בתוקף לשימוש בתרופה ומגדירים את הריטלין סם לכל דבר. הורים לילדים הסובלים מבעיות קשב וריכוז מתקשים לקבל החלטה, הם מבקשים להעניק לילדם את הטיפול הטוב ביותר ומתלבטים רבות האם לבחור במתן ריטלין או כל טיפול תרופתי אחר.
חשוב להדגיש כי ריטלין ניתן לקבל רק בכפוף למרשם רופא כאשר את המרשם הראשון יש לקבל מרופא מומחה בהתאם לאבחון מלא. נציין כי ישנם רופאי משפחה וילדים בעלי הכשרה המאפשרת להם מתן מרשם לריטלין, אך הדעה המקובלת היא כי יש צורך באבחון של רופא מומחה. השימוש בריטלין מלווה ילדים במשך כל שעות היום ובהמשך גם בתקופת הבגרות. יש להבהיר כי הפרעות קשב באות לידי ביטוי גם בפעילויות שגרתיות אשר אינן מתקשרות ללימודים. מבוגרים הסובלים מהפרעות קשב וריכוז זקוקים לעתים לתרופה בכדי לתפקד בצורה תקינה במקום העבודה.
האם הריטלין נמצא בסל הבריאות?
קופות החולים מסייעות באופן חלקי להורים לילדים עם הפרעות קשב וריכוז ומבוגרים הזקוקים לתרופות. ישנם סוגים של ריטלין הנכללים בסל הבריאות מול סוגים אשר אינם נכללים בסל הבריאות. בעלי ביטוחים משלימים בקופות החולים וביטוחים פרטיים יוכלו לבחון קבלת החזרים כספיים והטבות נוספות בכפוף לתוצאות אבחון והצגת מרשם של רופא מומחה.
רשויות המס מעניקות להורים לילדים המוגדרים כנטולי יכולת זכאות לנקודות מס נוספות. מבוגרים המאובחנים כנטולי יכולת יוכלו גם כן לקבל זכאות להטבות ברשויות המס. קיימים מקרים רבים בהם חוסר מודעות של ההורים לזכויותיהם מעכב את קבלת ההטבה, הבשורה הטובה היא שתקנות החוק מאפשרות היום גם קבלת זיכוי רטרואקטיבי למשך מספר שנים. למימוש זכויות מלא וקבלת הסברים מקיפים כדאי לפנות לייעוץ מקצועי.