הפסדי הון – איך אפשר להשתמש בהם?
גם אתם קונים ומוכרים ניירות ערך במקביל לעבודתכם? עושים זאת לשם הכנסה נוספת? הכל טוב ויפה, אך כדאי שתכירו דרכים שונות להגדיל את הרווחים שלכם, או נכון יותר לומר לצמצמם את הוצאותיכם. אחת מאותן דרכים, היא זו המוצגת בשורות הבאות. קראו והשכילו.
ניתן לנצל הפסדי הון לטובתכם, ולחסוך את כספכם.
הפסדי הון לאור השקעה בניירות ערך למשל, הם דבר אשר כל העוסק בתחום חווה על בשרו. הרי אין אחד שתמיד מרוויח, ולעיתים אף צריך להפסיד מעט, על מנת ליצור רווחים גדולים בעתיד. אז איך ניתן לנצל את אותם הפסדי הון לטובתכם? ובכן ראשית נזכיר, שעל רווחי הון עליכם לשלם מיסים כמובן. אלא שלאורך השנים, הבנק לרוב לא מקזז באופן אוטומטי את הרווחים וההפסדים שלכם מניירות ערך. יוצא שבסוף שנת מס, תשלמו לאוצר המדינה חלק מסוים מהרווחים, למרות שניתן לקזזם עם הפסדים שונים בהם "התברכתם", וכך להקטין את אותו החלק. במילים אחרות וברורות יותר, לאור העובדה שהמס נגזר מגובה הרווח, תשלמו פחות מס לאחר קיזוז רווחים עם הפסדי הון, שכן האחרונים יקטינו את הראשונים בעיני רשויות המס. בדקו את מצב ניירות הערך שלכם, ובקשו מהבנק את מצב תיקי ההשקעות שלכם בשנים האחרונות. כך תוכלו לאתר את האפשרות לבצע את הקיזוז דנן, אשר יחסוך לכם לא מעט כסף.
עם מי אפשר להתייעץ בנושא?
קיימות חברות רבות, כמו גם אנשי מקצוע עצמאיים, אשר עוסקות בתחום יעוץ המס. הללו מעורות בכל הפרטים הנוגעים אליו. חברה כמו 'פרלמוטר טמיר ייזום' למשל, אשר הוקמה על ידי רועי חשבון המתמצאים במיוחד בנושאי החזרי מס לרווחים מניירות ערך, תוכל לספק לכם את כל המידע הרלוונטי אודות האפשרויות העומדות בפניכם והדרכים לקבל את המגיע לכם. ראוי כי תקדימו להגיש את הבקשות הרלוונטיות, שכן ניתן לקבל החזרים מסוג זה עד שש שנים לאחור. אל תתעצלו! מצאו זמן לאסוף ולרכז את החומרים, בכדי שתוכלו לברר בדיוק האם ועבור אילו תקופות ניתן לקזז את הרווחים שלכם עם הפסדי הון.